ERDEI ISKOLÁBAN JÁRT AZ 1.a OSZTÁLY



Az 1. a osztályosok kiránduláson vettek részt 2012. október 2-án Gemencben. A XVI. Erdők Hete rendezvénysorozat alkalmából lehetőségünk nyílt felfedezni az erdő egy kis részét egy erdész közreműködésével, bepillantani az erdőben élő növények és állatok mindennapi életébe. Kisvasúttal Pörbölyről a Lassi –Duna partján található Lassi Halászati Múzeumig utaztunk, majd gyalogtúrát tettünk a magaslesig. Innen megfigyelhettük a közeli tavak madárvilágát. Sétánk közben a nagyvadakat: szarvasokat, őzeket és vaddisznókat is láthattuk egész közelről.







A finom ebéd után játszottunk az erdei játszótéren, majd kézműveskedtünk: fajátékot és papírékszert készítettünk. Nagyon jól éreztük magunkat.



Reméljük a következő tanévben is ellátogathatunk az Ökoturisztikai Központba!

1.a osztály


ERDEI ISKOLÁBAN JÁRTUNK



2011. október 18-án ellátogattunk a Pörbölyi Ökoturisztikai Központba. A Központ területén található az erdei iskola épülete. Ez az épület ad otthont a különböző kézműves foglalkozásoknak. Először színes cérnákból karkötőt készítettünk, majd egy szomszédos teremben fából kisvonatot állíthattunk össze magunknak.




Ezután vonatra szálltunk és gyönyörködtünk az őszi erdő növény- és állatvilágában! Az első megállóhely az érdekes elnevezésű Lassi megállóhely volt, ahol a Halászati Múzeum található.



A múzeumban megtekintettük a halászemberek életmódjához kapcsolódó eszközöket, berendezési tárgyakat.





A kisvonat következő megállóhelye a Lassitól egy kilométerre levő Malomtelelő megállóhely. Megtudtuk, hogy ez az elnevezés arra utal, hogy télen a malomkereket ebben a tóban tárolták, hogy megóvják a jégkártól. Itt található a malomtelelői tanösvény.


A tanösvényen végighaladva, körülbelül 45 perces sétaúton a tájékoztató táblák segítségével megismerkedhettünk az ártéri erdők jellegzetes növényeivel és állataival. Rövid vonatozás után eljutottunk egy kerítéssel elzárt erdőterülethez, ahol közvetlen közelről láthattunk szarvasokat, rókákat, vaddisznókat!



Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük a következő tanévben is ellátogathatunk az Ökoturisztikai Központba!

Köszönjük az Újiregi Önkormányzat segítségét!

3.b osztály